יום שני, 14 בינואר 2019

צ'ייסרים של במבה נוגט (טבעוני)

כולם יודעים מה קורה בגיל 30. בגיל 30 אתה אמור לשבת במרפסת עם כוס תה צמחים טובה וצלוחית עם תמרים, פריכיות ועוגיות חמאה (אבל מהמזויפות, שהן בכלל פרווה. יוקר המחיה בכל זאת). אתה אמור לדגור מול נטפליקס ולצפות בסדרות מהניינטיז ולהרגיש כאילו הנוסטלגיה שלך הופכת למסחרה, לדבר על הימים ההם וכמה היה נפלא אז והכל גרוע היום. 

אבל אין מנוס, גיל 30 שלי מגיע - ואני עוד לא החלטתי איך לציין אותו. חו"ל? אין לי כסף. מסיבה? אין לי כוח (אולי יהיה כשזה יגיע). קעקוע ושינויים דרסטיים? מה, אני כבר בן 30! אני זקן מדי לשטויות האלה.

אז לפני כמה חודשים, השותף שלי לדירה חגג יום הולדת 30 וחברים משותפים של שנינו הגיעו. הבן אדם היה נרקומן של במבה ושניצל קפוא עד לפני שנתיים (המהפכה התזונתית הגיעה אלינו הביתה), ולכן החלטתי להכין את הקינוח הבא. 

הנה מה שעשיתי, בגרסה שהיא גם טבעונית - כי חלק מהאורחים גם היו ורציתי שכולם ייהנו ממנו. לא מרגישים טעמי לוואי מוזרים בגלל הטעמים הדומיננטיים (שוקולד מריר וחמאת בוטנים).



מתכון מתכון (לבערך 12 כוסיות, הכפלתי הכל)
קרם שוקולד

200 גרם שוקולד מריר.
פחית קרם קוקוס, 400 מ"ל/בערך כוס וחצי של שמנת מתוקה, 400 מ"ל.
חצי כפית קפה נמס (אופציונלי).
שתי כפות אבקת נוגט (אופציונלי, לא שמתי).

קרם חמאת בוטנים250 מ"ל שמנת מתוקה/צמחית.
חבילת אינסטנט פודינג.
כוס חלב/מים/חלב טבעוני (השתמשתי במים. חלב סויה זה פיכסה).
3 כפות גדושות של חמאת בוטנים רגילה/עם חתיכות בוטנים.

לקרם השוקולד-לחמם את קרם הקוקוס/שמנת על הגז בסיר על חום נמוך. 

 כשמתחילות להופיע בועות בשוליים אני מוסיף שוקולד מריר ומוריד מהאש. 

כאשר השוקולד מתרכך מהחום של קרם הקוקוס, 
אני מערבב אותו ביחד עם הקרם. 

מכניסים את זה למקרר, עד שמתקשה ויש קרם שוקולד סמיך ורך.



לקרם חמאת בוטנים
מקציף ביחד שמנת, חלב או מים ואינסטנט. 


כשהקצף מתחיל להיהפך לקצפת אבל עוד לא לגמרי, 
מוסיף חמאת בוטנים וממשיך להקציף, עד שקיבלתי קרם חמאת בוטנים. 

שימו לב - שמנת פרווה ואינסטנט הם מתוקים, אז אין צורך להוסיף סוכר לתערובת.

הרכבה:כשהכל מוכן ומצונן, התחלתי לשים את התערובת בכוסיות צ'ייסרים בגודל של גביע מילקי.


קודם שוקולד, מעל - קרם חמאת הבוטנים, מעל זה - קצת בוטנים גרוסים וחצי במב נוגט (במב זה במבה ביחידות?). שומרים במקרר -או בפריזר, אבל מעבירים למקרר בערך שעה וחצי לפני ההגשה כדי שקרם השוקולד לא יהיה קשה מדי.

                                  



הערות:ממש ממליץ להוסיף קרם נוגט.
אני השתמשתי בכפיות כדי לשים את הקרם בכוסות, ולקח המון זמן לנקות את השוליים שלהן. ממליץ על שק זילוף.



תאכל טוסט, סבאל'ה!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

צ'ייסרים של במבה נוגט (טבעוני)

כולם יודעים מה קורה בגיל 30. בגיל 30 אתה אמור לשבת במרפסת עם כוס תה צמחים טובה וצלוחית עם תמרים, פריכיות ועוגיות חמאה (אבל מהמזויפות, שהן ב...